Popović: Idemo po nova tri boda!

Milos Popovic

Vaterpolisti Naisa u sedmom kolu Prve A lige gostuju ekipi Singidunuma. Meč na Banjici zakazan je za subotu 31. januar u 21h.

Niški tim otvorio je novu godinu dvema pobedama. Nakon pobede nad Beogradom u gostima, usledio je ubedljiv trijumf protiv Zemuna na domaćem terenu. Nais sada očekuje novo gostovanje i meč sa ekipom Singidunuma.

Ekipa Singidunuma uopšte nije naivna, ima par pojedinaca koji su igrali prethodne godine za ekipu TENT-a, sa kojom smo mi imali velikih problema kada smo igrali baraž. Dosta promenljivo igraju, nedefinisano na mnogim pozicijama. Promenili su trenera, a on pokušava da stvori određenu prednost, pogotovo sa tim starijim momcima. Ono na čemu mi moramo da radimo jeste da vodimo računa o svojoj igri, pogotovo kako ćemo da otvorimo i zatvorimo meč. Na osnovu snimaka i analize smatram da smo daleko spremnija i kvalitetnija, ali smo i dosta mlađa ekipa. Treba da budemo dosledni svog ritma i stila igre i smatram da, ukoliko ispoštujemo dogovor, pogotovo što se tiče igrača više i igrača manje koji je bio loš protiv Zemuna, možemo da se nadamo povoljnom rezultatu, ističe trener Marko Blagojević i dodaje da će na subotnjem meču mlađim momcima dati veću minutažu.

U svakom slučaju, ja ću pustiti mlade momke. Oni pokazuju da su kadri da igraju. Protiv ekipe Singidunuma ćemo već napraviti neke promene, odmorićemo standardne prvotimce malo, da vidimo koliko ti novi klinci mogu da doprinesu u ovom momentu i koliko mi od njih možemo da očekujemo u budućnosti. Nama nije uvek samo cilj da jurimo tri boda, već i da afirmišemo te nove momke koji to zaslužuju svojim angažovanjem i vrednim radom, zaključio je on.

Dve vezane pobede znak su da niški vaterpolisti polako ulaze u željenu formu, a ubedljiva pobeda nad Zemunom povećala je nivo samopouzdanja igračima koji kažu da u Beograd idu po novu pobedu.

Idemo u Beograd sa ciljem da ponovimo igru iz druge dve četvrtine utakmice protiv Zemuna, gde smo u odbrani odigrali sa dosta agresivnosti i jakog plivanja. Trudićemo se da takvom igrom slomimo otpor Singidunuma. Spremni smo, vredno smo i jako trenirali ove nedelje. Atmosfera u ekipi je odlična i idemo po nova tri boda, rekao je igrač Miloš Popović.