Poraz Naisa u Kotoru

Primorac - Nais 2

Vaterpolisti Naisa poraženi su u petom kolu Triglav regionalne A2 lige od ekipe Primorca. Duel u Kotoru završen je rezultatom 11:7 (3:1, 3:1, 2:2, 3:3).

Ekipa Marka Blagojevića odigrala je mnogo bolje nego u Nišu, protekle nedelje protiv Solarisa, ali ni to nije bilo dovoljno da se upišu prvi bodovi.

Nais ponovo nije dobro otvorio meč što ga je na kraju, možda, i koštalo poraza. Domaći su poveli serijom od 3:0, a gosti prvi pogodak postigli tek krajem prve četvrtine, preko Uroša Vasića. U međuvremenu, niškom timu ništa nije polazilo za rukom, lopta nije htela u gol, pa nije. Igrači Naisa su više puta pogodili okvir gola, a da je samo par lopti završilo u mreži rezultat bi sigurno bio drugačiji. U drugoj deonici viđen je isti scenario, Primorac je u mrežu Nišlija spakovao još tri gola, a Stanimirović pogotkom ublažio zaostatak. Igrač gostiju, Nemanja Šilj je početkom druge četvrtine isključen sa pravom zamene, te je ekipa do kraja meča igrala bez kapitena.

Kao i u ranijim mečevima buđenje Naisa usledilo je nakon odmora. Iako je crnogorski tim preko Krivokapića došao do +5, izabranici Marka Blagojevića su golovima Budurina i Živića po prvi put na meču vezali dva gola, a zatim ponovo stali. Do kraja četvrte deonice Saveljić je, trećim golom na meču, vratio svoj tim na sigurnih četiri gola prednosti. Poslednju četvtrinu obeležio je Matija Milošević koji je postigao tri gola, sa druge strane i domaći su brojali do tri i na kraju održali prednost s kraja treće deonice.

Najefikasniji u timu Naisa bio je Matija Milošević sa tri gola, kod domaćih su se po tri puta u strelce upisali Ivan Radonjić i Nikolas Saveljić. Odličnu partiju na debiju za niški tim imao je Vasilije Stamenić koji je upisao 10 odbrana.

U narednom kolu Nais će na Čairu ugostiti Kataro.

Primorac – Nais 11:7 (3:1,3:1,2:2,3:3)

Bazen: Nikša Bućin;

Gledalaca: 100;

Sudije: Maro Savinović, Mladen Rak (Dubrovnik);

Igrač više: Primorac 12 (6), Nais 11 (4);

Peterci: Primorac -, Nais 3(2);

PIMORAC: Zubac 13 odbrana + peterac, Radonjić 3, Ivanović, Kriještorac 1, Sekulić, Brkanović, Fanfani 1, Latković, Kosić 1, Krivokapić 2, Todorović, Savljević 3;

NAIS: Kozarski, Stanimirović 1,Pavičić, Milić, Budurin 1, M. Milošević 3 (2), Živić 1, Đurđević, Vojčić, Šilj, Vasić 1, D. Milošević, Stamenić 10 odbrana, Popović.