Poraz Naisa u prvom kolu

Murat Sakenov

Vaterpolisti Naisa pretrpeli su poraz u prvom kolu baražnog turnira u Šapcu. Bolja od njih bila je ekipa Banjice rezultatom 16:11 (4:2, 4:3, 1:2, 7:4).

Beogradski tim poveo je vec u prvom napadu kada je sa pet metara precizan bio Radulović, Nais je uzvratio istom merom, a strelac je bio Šakenov. Banjica je nakon toga ušla u seriju od 3:0 i došla do osetljive prednosti. Do kraja prvog perioda Šakenov se ponovo upisuje u strelce. Druga četvrtina bila je rezultatski neizvesnija. Golove za Nais redom su postizali Đurđević, Šakenov, Budurin, sa druge strane Banjica je odigrala slično kao u prvoj četvrtini i na odmor otišla sa tri gola prednosti. Treći period pripao je izabranicima Marka Blagojevića. Niški tim se sve vreme trudio da stigne prednost ekipe sa Banjice i u tome je bio korak blize. Poslednji period definitivno je bio najgori po Nišlije, jer je prednost beogradske ekipe iz minuta u minut rasla. Sredinom poslednje četvrtine izabranici Zorana Milenković dolaze do najveće prednosti na meču od tri gola (8:13). Nakon toga Nais je napravio seriju od 3:0 i došao dva gola zaostaka. Ipak to nije bilo dugog daha jer je Banjica do kraja još tri puta zatresla mrezu Kozarskog, dok igrači Naisa nijednom nisu zatresli gol Veljanovića.

U drugim kolu, Nais se sutra od 20h, sastaje sa ekipom Šapca.

Nais – Banjica 11:16 (2:4, 3:4, 2:1, 4:7)

Sudije:Bogdan Beljin (Beograd), Igor Virijević (Zrenjanin);

Igrač više: Nais 13 (3) ; Banjica 9 (5);

Peterci: Nais 1 (1); Banjica 1(1);

NAIS: Kozarski 5 odbrana, Stanimirović , Pavičić, Milić, Budurin 2, Milošević, Živić, Đurđević 2, Vojčić 1, Šilj, Vasić 2, Šakenov 4 (1), Marković, Popović;

BANJICA: Veljanović, Tomić 1, Mitrović , Jukić 2, Radulović 7, Jovanovic Adzić, Radonjić 4, Japundzić, Barac, Kasum 2,Smiljević, Vlakovic, Vičkovic.