Poraz Naisa u Šibeniku

Solaris - Nais

Igrači Naisa poraženi su u 11. kolu Triglav regionalne A2 lige od Solarisa. Meč na bazenu „Crnica” završen je rezultatom 14:10 (4:1, 2:1, 3:5, 5:3).

Iako je odigrao dobro na prvom gostovanju u novoj godini, niški tim nije uspeo da osvoji bodove. Domaći igrači su bolje ušli u meč i preko Brkić poveli sa 2:0, seriju je prekinuo Pavičić, da bi zatim Burić i Nimac doveli svoj tim do +3. Na visini zadatka u prvom delu bio je čuvar mreže gostiju Kozarski koji je dobrim intervencijama držao svoj tim u igri. Druga četvrtina bila je nalik prvoj. Nišlije su odigrale nešto bolje u odbrani i sprečile protivnika da se rezultatski „odlepi”, međutim za igru u napadu nisu imali mnogo rešenja, te je ona ostala na istom nivou.

U nastavku meča viđeno je daleko bolje izdanje izabranika Marka Blagojevića. Niški tim je preko Vasića, Pavičića i Đurđevića uspeo da se vrati u igru i dođe samo do dva gola zaostatka. Viđena je i promena na golu gostiju pošto je Vasilije Stamenić, zamenio Kozarskog. Treću deonicu Nais je rešio u svoju korist sa 5:3, a pred ulazak u poslednju četvrtinu rezultat na semoforu bio je 9:7. Poslednju četvrtinu golom su otvorili domaći, ali su gosti brzo uzvratili preko Budurina. Pri rezultatu 10:8, Nais je uspeo da se odbrani i krene u kontru, međutim sudija Banovac je tada dosudio faul, isključio gostujućeg igrača i dodelio loptu Solarisu. Domaći su posle toga ušli u seriju, postigli tri gola i došli do najveće prednosti na meču (13:8). Od tada, pa sve do kraja, niški tim nije uspeo da se vrati u meč. Matija Đurđević postigao je još dva gola, ali je to bilo nedovoljno da se stigne solidna prednost Šibeničana. Konačan rezultat postavio je Perić.

Solaris je do pobede predvodio Edi Brkić sa tri pogotka, dok je najefikasniji na meču bio igrač gostiju Matija Đurđević sa četiri gola, po dva su dodali Uroš Vasić i Marko Pavičić.

U 12. kolu A2 lige Nais će na Čairu ugostiti Primorac iz Kotora.

Solaris – Nais 14 : 10 (4:1, 2:1, 3:5, 5:3)

Šibenik, bazen Crnica;

Gledalaca: 150;

Sudije: Branko Banovac/Robert Tiozzo (Split);

Igrač više: Solaris 14 (9), Nais 5(1);

Peterac: Solaris 1(1), Nais 1(1);

Solaris: I. Jukić 8 odbrana, Komadina 1, Vukšić 1, Knežević, Petković 1, Zeljak 1, Brkić 3(1), Perić 2, Seferović 1, Burić 2, Nimac 2, Wainberg, M. Jukić, Štrkalj;

Nais: Kozarski 7 odbrana, Stanimirović, Pavičić 2, Milić 1, Budurin 1, Milošević, Živić, Đurđević 4, Vojčić, Đerđinović, Vasić 2(1), Stevanović, Stamenić 5 odbrana, Petrović.