Poraz Naisa u Zagrebu

Medvescak  - Nais

Iako su dobro ušli u meč, i poveli, vaterpolisti Naisa ni iz šestog pokušaja nisu uspeli da upišu bod u Triglav regionalnoj A2 ligi.

Niški tim je u sedmom kolu poražen na gostovanju od Medveščaka, duel na Utrini završen je rezultatom 9 : 6 (0:2, 3:2, 4:1, 2:1).

Nais je odlično ušao u utakmicu i poveo preko Milića, pri rezultatu 0:1, domaći su u više navrata pokušali da dođu do izjednačenja, ali je Kozarski spustio zavesu na svoj gol, nanizao četiri odbrane i tako ulio svojim saigračima dodatno samopuzdanje. Do prednosti od dva gola gostujući tim došao je preko Pavičića. Okvir gola, koji su Nišlije pogađale više puta, bio je saveznik Medveščaku u prvom delu igre. Pogotkom Buconića, Zagrepčani su otvorili drugu četvrtinu, sa druge strane precizan je bio i Vasić, koji vraća svoj tim na +2. Nakon toga viđena je igra gol za gol, a gosti su sa prednošću otišli na odmor. Bolja igra u trećoj i četvrtoj deonici, koja je krasila Nais u prethodnom periodu, sada se nije ponovila. Iako su posle odmora izabranici Marka Blagojevića ponovo imali prednost od dva gola u nastavku nisu uspeli da zaustave domaće. Kola su krenula nizbrdo, a niški tim nije mogao da ih zaustavi. Medveščak je serijom od 3:1 po prvi put na meču poveo, a zatim i uvećao prednost. U poslednjoj deonici tim iz Zagreba je nastavio da igra u istom ritmu i na kraju slavio.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Buconić sa tri gola. Najistaknutiji u Naisu bio golman Mirko Kozarski, koji i pored toga što je upisao 15 odbrana, nije uspeo da spreči poraz svog tima.

Medveščak – Nais 9 : 6 (0:2, 3:2, 4:1, 2:1)

Zagreb, bazen Utrina;

Gledalaca: 200;

Sudije: Mateo Jović/ Čedomir Bojanić;

Igrač više: Medveščak 10 (1), Nais 7(4);

Medveščak: Slade, Jajčinovć 1, Avdić, Anđelić, Jovanović, Lovrić 1, Buconić 3, Tomašek 7, Cvanciger, Bulat 1, Lipar 1, Šteković, Podrug, Lipej 1;

Nais: Kozarski 15 odbrana, Stanimirović, Pavičić 2, Milić 1, Budurin 1, Petrović, Živić , Đurđević 1, Vojčić, Šilj, Vasić 1, D.Milošević, Stamenić, Popović.