Poraz od TAŠ-a

Igi

Vaterpolisti Naisa poraženi su od TAŠ-a u desetom kolu Prve A lige. Meč na Čairu završen je rezultatom 8:9 (2:3,4:1,1:2,1:3).

Izabranici Predraga Kikinđanina nisu uspeli da se revanširaju TAŠ-u za poraz u prvom susretu. Kao i na Tašmajdanu, Beograđani su i na Čairu slavili sa golom prednosti. TAŠ je do pobede predvodio Vladimir Ljubenović sa četiri pogotka. Najistaknutiji pojedinac Naisa bio je golman Igor Lazić koji je od prvog do poslednjeg minuta bio na visini zadatka i upisao čak 20 odbrana.

Beograđani su bolje ušli u duel i preko Ljubenovića i Žeželja poveli sa 2:0, Nais je odgovorio preko Stanmirovića i Živića za 2:2. Do kraja prve četvrtine Ljubenović postiže još jedan gol i vraća vođstvo svom timu. U drugoj deonici domaći su zaigrali stabilnije.Živić je izjednačio na 3:3, a Lekić i Milić pogoli za preokret i +2 (5:3). Seriju Naisa prekinuo je Janjić, a onda je još jednom siguran bio Milić. U nastavku igre Đurđević donosi Naisu osetniju prednost 7:4, nakon čega je usledio pad u igri tima Predraga Kikinđanina. Gosti su to iskoristili i preko Žeželja i Janjića došli do -1. Poslednji kvartal je u poptunosti pripao TAŠ-u, koji je serijom od 3:0, preokrenuo meč u svoju korist i imao 9:7, sa druge strane jedini strelac za tim sa Čaira u ovom delu igre bio je Lekić. Imao je Nais prilike da dođe do izjednačenja ili ponovnog vođstva, ali ih nije iskoristio.

U narednom kolu na Čair dolazi Stari Grad.

Nais – Taš 8:9 (2:3,4:1,1:2,1:3)

Bazen Čair;

Sudije: Nenad Golijanin, Ivanka Raković-Krstonošić;

Igrač više: Nais 6(1), TAŠ 6 (1);

NAIS: Lazić 20 odbrana,Stanimirović 1, Pavičić, Milić 2, Stojančić, Živić 2, Đurđević 1, Stevanović, Šilj, Lekić 2, D.Milošević, Stoiljković, M.Milošević;

TAŠ: Radosavljević, Petrović, Marković, Ćirić, Žeželj 2, Aleksić, Ljubenović 4, Radojčić 1, Janjić 2, Dukić, Marjanović, Jovanić, Sretković 13 odbrana, Pantović.