Poraz posle peteraca

VK Nais

Igrači Naisa poraženi su u prvom baražnom meču od ekipe TENT-a iz Obrenovca.

Rezultat je po isteku regularnog dela bio 8:8 (2:0, 3:4, 2:2, 1:2), da bi nakon izvođenja peteraca gosti došli do prvog boda pobedom od 13:12 (0:2, 4:3. 2:2, 2:1 – petrci 5:4).

Niški igrači nisu uspeli da pred domaćom publikom upišu prvu pobedu i sa bodom odu na revanš. Domaći su dobro otvorili meč i poveli sa 2:0. Pomalo uspavani gosti probudili su se u drugoj deonici meča. Iako su domaći imali prilike da se rezultatski odlepe, nisu ih iskoristili. Ni igrači TENT-a nisu blistali u bazenu u ovom delu meča, ali su znali da iskoriste neke od ukazanih šansi i tako smanje zaostatak i uhvate rezultatski priključak.

U nastavku igre viđena je manje-više ista igra kao i u prve dve deonice, domaći igrači znali su da se dobro odbrane, ali je završnica u napadu gotovo uvek izostajala. Igra sa igračem više ponovo nije bila na nivou, sa druge strane ni TENT se nije proslavio kada je bio brojniji u bazenu, čak je uspeo da u jednom napadu prokocka i dva igrača više. Četvrti deo pripao je gostima. Jedini pogodak za Nišlije na početku poslednje deonice postigao je Dragan Milošević (8:6). Imao je niški tim nakon toga još nekoliko dobrih šansi, ali ih nije realizovao. Do kraja meča gosti prave seriju od 2:0 i dolaze do 8:8. Imala su oba tima u poslednjem minutu po napad, ali ga nisu iskoristila.

Pošto je rezultat bio nerešen, pobednika su odlučili peterci, prvi su šutirali Nišlije. Šut Rakonjca odbranio je Ćalasan, da bi sa druge strane Lazić odbranio šut Stanišića. Usledila je još jedna odbrana čuvara mreže gostiju, šutirao je Vasić. Golom Ćorovića Obrenovčani dolaze do 8:9, a Milijanović pogađa za izjednačenje. Petrović je bio siguran i pogađa za 9:10, a Čavić za 10:10. Promašaj Rađenovića dao je prilku domaćima da preko Šilja dođu do vođstva, međutim, TENT iz petog pokušaja postiže gol i kreće se u novu seriju. Rakonjac je sada bio precizan, ali i Stanišić. Mladom Vasiću ponovo je zadrhtala ruka, usledio je novi promašaj i prva meč lopta za TENT koju je iskoristio Ćorović.

Revanš meč u Obrenovcu na programu je 12. aprila, eventualna majstorica biće odigrana 19. aprila.

Nais – TENT 12:13 (2:0, 3:4, 2:2, 1:2 – peterci 4:5)

Niš, Bazen Čair;

Gledalaca: 400;

Sudije: Lazar Anđelić, Miodrag Stefanović (Beograd);

Nais: Igor Lazić 12 odbrana, Bogan Kostić 1, Matija Milošević 1, Aleksandar Čavić 2, Miljan Milić, Alen Omerović 1, Nemanja Milijanović 1, Tihomir Živić, Uroš Vasić, Zlatko Rakonjac 2, Dragan Milošević 2, Marko Pavičić, Nikola Živković, Nemanja Šilj 2.

TENT: Strahinja Ćalasan 8 odbrana, Nikola Petrović 3, Filip Simić, Aleksej Šekerović, Borivoje Čubrić 1, Dragoslav Savić 1, Aleksandar Jukić 1, Milutin Mišković, Ivan Rađenović 2, FIlip Ćorić 3, Uroš Jeftić 1, Miloš Stanišić 1, Nemanja Ilić.