Poraz u Novom Sadu

Vaterpolisti Naisa poraženi su u Novom Sadu od Vojvodine rezultatom 13:8 u susretu sedmog kola Regionalne A2 lige.

Niški tim je doživeo izuzetno neugodan poraz, pošto će se rezultat sa ove utakmice računati i za takmičenje u Superligi Srbije.

Vojvodina je potpuno zasluženo ostvarila trijumf na ovom meču. Dobila je sve četvrtine, a značajnu razliku napravila je već u prvoj, koja je završena rezultatom 3:1.

Na krilima razigranog Maksimovića domaćin je na poluvreme otišao sa plus tri (6:3). Na početku treće deonice Nais je prišao na 6:4, ali je taj napad brzo odbijen, pa su Novosađani u poslednjih osam minuta ušli sa ubedljivim vođstvom od 10:6  

U četrtom periodu igralo se gol za gol, a i u njemu je Vojvodina bila za korak ispred i na kraju je slavila sa 13:8.

Nais se nakon ovog poraza nalazi na petom mestu na tabeli sa 12 bodova, dok je Vojvodina sa 15 bodova na deobi treće pozicije sa riječkim Primorjem. Na tabeli vode kragujevački Radnički i Solaris iz Šibenika koji imaju sve pobede i po 21 bod.

Izabranici Jovana Serafimovića u narednom kolu dočekuju Zemun.

VOJVODINA-NAIS 13:8 (3:1, 3:2, 4:3, 3:2)

Novi Sad, 27. oktobra. Bazen „Slana bara“. Sudije: Ivan Raković i Igor Virijević. Igrač više: Vojvodina 4 (4), Nais 2 (2). Peterci: Vojvodina 1 (1), Nais 3 (3).

VOJVODINA: Vitorović 8 odbrana, Maksimović 4, Marić 1, Marinković, Tintor, Murišić, Prekogačić 1, Ćatović, Tubić 2, Stojčić 2, Bolović 1, Trtović, Šantalab, Marić 2.

NAIS: I. Lazić 13 odbrana, Točigin, Pavičić 1, Latinović, D. Lazić 1, M. Milošević 1, Cvetković, Kovačević, Živić, Ganić 1, Vasić 2, D. Milošević, Stojanović, Stjepanović.