Poraz u Šibeniku

REGIONALNA A2 LIGA ZA VATERPOLISTE

SOLARIS-NAIS 18:9 (5:1, 5:3, 2:1, 6:4)

Šibenik, 9. februara. Sudije: Banovac (Hrvatska), Matijašević (Crna Gora). Igrač više: Solaris 7 (4), Nais 8 (3). Peterci: Solaris 4 (4), Nais 1 (1).

SOLARIS: Šparada 1, Malenica, Erak, Štrkalj 1, Bulat, Herceg 5, Vlahović 5, Pelicarić 2, Mudražija 1, Ljubičić, Koprčina 3, Kovačić, Jukić, Sabioni.

NAIS: Lazić, Točigin, Ćetković, Vujović, Ganić 1, M. Milošević 1, Cvetković 1, Đorđević, Živić 1, Šilj 4, Vasić, D. Milošević, Stojanović, Stjepanović 1.   

Vaterpolisti Naisa izgubili su u Šibeniku od ekipe Solarisa rezultatom 18:9 u susretu 12. kola Regionalne A2 lige, odnosno prvog kola plej-ofa.

Bio je ovo očekivan poraz Nišlija, s obzirom na to da je Solaris bio izraziti favorit i tri boda su mu bila neophodna u velikoj borbi sa kragujevačkim Radničkim za prvo mesto na tabeli i diretkan plasman u A1 ligu.

Domaćin je silovito otvorio meč i rešio ga već u prvoj četvrtini koju je dobio sa 5:1. Herceg je u ovom periodu dva puta matirao Igora Lazića, a po jednom su pogađali Vlahović, Pelicarić i Koprčina. Jedini pogodak za Nais u uvodnih osam minuta dao je Stjepanović.

Solaris je i u drugoj deonici uspeo da postigne pet pogodaka, dok se niški tim popravio u fazi napada i dao tri gola. Najpre je Šilj iz peterca smanjio na 5:2, da bi domaćin preko Štrkalja i Vahovića otišao na 7:2. Ganić je postigao treći gol za Nais, ali je posle toga usledila serija Solarisa od 3:0. Koprčina i dva puta Vlahović doneli su hrvatskoj ekipi ubedljivo vođstvo od 10:3. Na veliki odmor otišlo se sa rezultatom 10:4, a strelac za Nais bio je iskusni povratnik Nemanja Šilj.

U trećem periodu viđena su samo tri gola, a i njega je dobio Solaris sa 2:1. Raspoloženi Šilj je smanjio na 10:5, a na 12:5 za sastav iz Šibenika povisili su Mudražija i Pelicarić.

U poslednjoj četvrtini postignuto je čak deset pogodaka, a Solaris je i ovaj period rešio u svoju korist sa 6:4. Herceg sa dva pogotka i Koprčina doneli su domaćinu velikih 15:5, a onda je Nais napravio seriju od 4:0 zahvaljujući pogocima Matije Miloševića, Živića, Šilja i Cvetkovića, za 15:9. Utakmica se završila serijom Solarisa od 3:0 uz dva gola Hercega i jedan Šparade, za konačnih 18:9.

Nais već sutra gostuju riječkom Primorju u sklopu 13. kola ovog takmičenja.