Poraz uz žestok otpor favoritu

Vaterpolisti Naisa poraženi su na svom bazenu od Radničkog iz Kragujevca sa 13:11, u utakmici poslednjeg 16. kola Regionalne A2 lige.

Niški tim pružio je žestok otpor najboljoj ekipi u ligi i osvajaču Kupa Srbije i malo je nedostajalo da napravi iznenađenje.

Nais je na poluvremenu vodio 7:6, Radnički se odlepio u trećoj četvrtini, domaćin se potom vratio, uveo meč u neizvesnu završnicu, ali nije imao snage za podvig.

Nais je sezonu u Regionalnoj A2 ligi završio na četvrtoj poziciji sa 25 bodova, čime je ponovio svoj najbolji rezultat u ovom takmičenju od pre dve godine. Radnički je prvi sa 46 bodova i naredne sezone će igrati A1 ligu, kao i Solaris iz Šibenika, koji je drugi sa 43 boda.

Izabranici Stefana Lukovića su već u prvoj deonici “pokazali zube” Kragujevčanima, pa je ovaj period završen rezultatom 3:3. Strelci za Nais bili su Ganić, Matija Milošević i Kovačević, dok su sa druge strane pogađali dva puta Lobov i Stanojević.

Druga četvrtina pripala je domaćinu rezultatom 4:3. Igralo se gol-za gol sve do poslednja dva minuta. Za Nais su pogađali Vasić i Šilj, a za Radnički Pljevančič, Toholj i Stanojević, za 5:6. Domaćin je odlično finiširao ovaj deo igre i efektnim pogocima Vasića i Latinovića iz odlično izgrađenih akcija sa igračem više, otišao na veliki odmor sa vođstvom od 7:6.

Radnički je prevagu napravio u trećoj deonici, koju je rešio u svoju korist sa 5:1. Pogotke za goste u ovom periodu dali su Gijom, dva puta Stanojević, Frolov i Lukić, dok je strelac za Nais bio Nemanja Šilj iz peterca. Treba napomenuti da je i Radnički čak četiri od svojih pet golova u ovoj četvrtini postigao iz peteraca.

U poslednju četvrtinu ušlo se sa rezultatom 8:11, a Radnički je preko Jankovića stigao do četiri gola prednosti (8:12). Niški tim je odgovorio preko Živića i Kovačevića, koji su pogađali udarcima iz daljine, i prišao na 10:12, na tri minuta i 50 sekundi do kraja. Imao je potom domaćin dva napada da unese dramu u finiš ovog susreta, ali nije uspeo da postigne pogodak, pa su Kragujevčani pogotkom Gijoma iz novog peterca stekli nedostižnih 10:13, na dva minuta i 18 sekundi do kraja. Konačan rezultat 11:13 postavio je Nemanja Šilj pogotkom iz napada sa igračem više.

NAIS-RADNIČKI 11:13 (3:3, 4:3, 1:5, 3:2)

Niš, 7. marta. Bazen Čair. Gledalaca: 300. Sudije: Jovančević i Raković-Krstonošić. Igrač više: Nais 8 (4), Radnički 7 (5). Peterci: Nais 1 (1), Radnički 5 (5).

NAIS: Lazić, Đorđević, Pavičić, Latinović 1, Ganić 1, Milošević 1, Točigin, Kovačević 2, Živić 1, Šilj 3, Vasić 2, Milošević, Tomić, Pošmuga.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 4, Janković 1, Toholj 1, Frolov 1, Lobov 2, Žulum 2, Panić, Stanković, Lukić 1, Tomašević, Todorovski, Pljevančić 1.