Pripreme za Jadransku ligu u Leskovcu

Milan Krstic

U subotu počinje Regionalna A2 liga. Vaterpolisti Naisa nisu imali mogućnosti da se, kako žele, spreme za istorijski nastup na Jadranu.

Nais je u pripremnom periodu imao dosta problema jer nije imao gde da trenira, s obzirom na činjenicu da je rekosntrukcija bazena Čair u toku. U pomoć su pritekli prijatelji iz Leskovca koji su klubu obezbedili besplatan termin za treninge ne bi li se što bolje spremio za takmičenje.

Velika je čast da budemo u toj ligi i na najbolji mogući način reprezentujemo ono što smo prethodnih godina radili u našem gradu. Činjenica je da ne ulazimo baš najspremniji u ovu sezonu, ne našom zaslugom. Imamo problema sa bazenom, koji je već dva meseca u adaptaciji. Mi već dva meseca treniramo van Niša i pokušavamo nekako da nadoknadimo sve to, koliko će to biti uspešno stvarno ne znam. Znam da smo mi iz uprave, zatim igrači i stručni štab uradili sve što smo mogli. Imali smo sparinge, svakog dana putujemo za Leskovac, veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku Leskovca i svim tim ljudima koji su nam omogućili da bez para koristimo bazen, što je još jedna velika stvar za nas. Znamo kakva je situacija u sportu, znamo koliko novca ima ili nema, istakao je predsednik kluba Milan Krstić.

Iz Naisa ističu da se kasnilo sa rekonstrukcijom i da je zbog toga klub ostao bez, za njega, značajnih finansijskih sredstava. Upravo zbog toga čelni ljudi Naisa odbratili su gradu za pomoć.

Dopisom smo se obratili gradonačelniku, gradskom veću, zameniku gradonačelnika i većniku za sport Milanu Pešiću. U istom smo ih obavestili da smo u prethodnom periodu imali nepralnirane troškove koji su izazvani nemogućnošću treniranja na niškom bazenu. Sami odlasci za Lerskovac do kraja oktobra koštaće nas 400 000 dinara, takođe mi imamo tu školu vaterpola to je direktni trošak od nekih 500 000 do 600 000 dinara. Zato smo zamolili sve one koje odlučuju o vaterpolu da nam izađu u susret i da nam se dodatno odobri još 1 000 000 dinara, preko onih planiranih 5 000 000, koje nam je grad obećao za učešće u Jadranskoj ligi. Indirektne posledice po vaterpolo postoje, pitanje je koliko će se dece vratiti na bazen posle ove pauze, zaključio je Krstić. 

Rekonstrukcija bazena trebalo bi da bude završena do kraja oktobra. Ono što može biti pozitivno za Nais jeste činjenica da i naredni meč igra u gostima, protiv Jadrana u Splitu, dok će prvi meč kod kuće odigrati početkom novembra.