Protiv Banjice za drugu pobedu

14 pavicic

U petom kolu Prve A lige vaterpolisti Naisa dočekaće ekipu Banjice. Duel na Čairu zakazan je za sredu 21. decembar u 20h. Ulaz je slobodan.

Tim sa Čaira se uoči utakmice sa Banjicom susreće se sa velikim kadrovskim problemima, a gotovo polovina standardnih prvotimaca nije treniralo protekle nedelje. Milan Petović je zbog virusa sedam dana bio van trenažnog procesa, Nemanja Šilj i Marko Pavičić imali su probleme sa stomačnim virusom, Matija Đurđević ima upalu uha, dok Đorđe Lekić ima problem sa povredom ramena. No i pored svih problema trener Predrag Kikinđanin ističe da će Nais nastupiti u kompletnom sastavu.

Imali smo vremena da se pripremimo za naredni meč, ali i dosta problema. Ulazimo mnogo oslabljeni jer cele nedelje nismo trenirali u kompletnom sastavu, neki moci su tek danas počeli da rade. O ekipi Banjice se manje-više sve zna. Radi se o ekipi koja je sastavljena od mladih reprezenativaca, koji žele da se dokažu, ne bi li sutradan zaigrali za Partizan. Očekuje nas svakako jaka utakmica, sa disciplinovanom i kondiciono veoma spremnom ekipom. Što se tiče mog tima i mi moramo da odigramo disciplinovano i da pokušamo da ih dovedemo u pozicioni napad. Moramo da poboljšamo realizaciju igrača više, da smanjimo ishitrene šuteve i igramo duge napade. 

Beogradski tim je neprikosnoven u dosadašnjem toku prvenstva i ima maksimalnih dvanaest bodova iz četiri meča.

Banjica ima izuzetno mlad i prespektivan tim. Očekuje nas jak ritam i dosta plivanja, na šta mi možda nećemo moći da odgovorimo adekvatno, zbog svih pehova koji su nas zadesili. Cilj je da smirimo njihovu igru i naše greške svedemo na minimum. Moramo da igramo napad do kraja i da bolje koristimo situacije sa igračem više, ističe Marko Pavičić.

Utakmica u sredu biće tek druga pred domaćom publikom, a u taboru Naisa očekuju da podrška sa tribina ni ovoga puta neće izostati.

Igrali smo čak tri utakmice u gostima, samo jednu kod kuće. Podrška nam mnogo znači i nadam se da ćemo pred našim navijačima odigrati rasterećenije. Moramo da dobro otvorimo utakmicu, jer ako to ne uradimo bićemo u velikom problemu. Znamo da ćemo naspram sebe imati izuzetno kvalitetan tim, trudimo se da se što bolje pripremimo za duel, zabeležimo dobar rezultat i na pravi način zaokružimo ovu godinu, zaključuje prvotimac niškog tima Tihomir Živić.