Protiv Dunava za petu pobedu

Najava za Dunav

U preostalom meču osmog kola Prve A lige sastaće se ekipe Dunava i Naisa. Meč će biti odigran na bazenu sportskog centra Slana bara u sredu 18. februara u 18:30h.

Očekujem da nastavimo u istom ritmu kao u prethodna tri kola i da se popnemo koju poziciju više. Prvo kolo sa Dunavom je bilo dosta teško, mnogo smo se mučili u napadu, odbrana je bila na nivou, što i rezultat govori. Mislim da bi trebalo da pobedimo za nijansu lakše, bar za nijansu lakše nego u prvom meču. Očekujem da će biti teška utakmica. Pokazali su da nisu autsajderi, od ekipa u vrhu su izgubili sa po dva do tri gola razlike. Niko ih nije dobio i niko se nije naigrao. Nama je najbitnije da izvučemo tri boda, istakao je golman Igor Lazić.

Da ih očekuje teško gostovanje, svestan je i trener Marko Blagojević, ali i ističe da je njegov tim sada spremniji i uigraniji nego na početku sezone.

Prvu utakmicu u Nišu nismo odigrali dobro, loše smo startovali. Sada smo upoznati sa njihovim sastavom i znamo šta možemo da očekujemo. Smatram da smo dosta spremniji, prevenstveno taktički. I pored toga, očekuje nas „vruć” teren. Novi Sad je opšte poznat kao neugodan za gostovanje, tamo su kiksirali ŽAK i Zemun. Dunav ima mladu, dobru i školovanu ekipu, što je i pokazao do sada. Sigurno je da će meč u Novom Sadu biti uzbudljiv i neizvestan do samog kraja, rekao je Blagojević.

Nais će protiv Dunava nastupiti u najmlađem sastavu. U Nišu će zbog povrede ostati kapiten Nemanja Šilj i Alen Omerović.

Ove ekipe sastale su se u prvom kolu na Čairu.  Nišlije su tada slavile rezultatom 6:4 (2:1, 1:2, 2:0, 1:1).