Protiv Solarisa za prve bodove

Nais - Budva G

Takmičenje u Triglav regionalnoj A2 ligi stiglo je do 11. kola, a ekipa Naisa će za vikend gostovati Solarisu. Duel u Šibeniku zakazan je za subotu 13. februar u 19h.

Niški tim je u prvom meču, koji je odigran na Čairu, poražen rezultatom 9:8. U odnosu na taj duel hrvatska ekipa će biti jača za četvoricu igrača, sa druge strane Nišlije će biti oslabljene. U timu, zbog reprezentativnih obaveza, neće biti Murata Šakenova i Miloša Popovića, dok će zbog povreda izostati dvojica Uroša – Vasić i Jovanović.

Trener Marko Blagojević uoči puta u Šibenik ističe da će od svojih momaka zahtevati da maksimalno angažovano pristupe meču i da se bore od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Ekipa Solarisa igra dosta dobro na domaćem terenu i oni su jedini „otkinuli” bodove Jadranu, koji je najbolji tim u ligi. Mi smo poraženi od Šibeničana na Čairu sa 9:8, međutim u odnosu na prvi deo sezone oni su doveli četvoricu igrača, tako da su daleko jači no što su bili. Mi standardno imamo psihološki problem, manje važne su neke povrede, koje su najnormalnija stvar u sportskom kolektivu. Nadam se da će moji igrači najzad uspeti da se trgnu i sav „krvav” rad sa treninga, prenesu i na utakmicu. Da li ćemo da izgubimo, ili ne, to je apsolutno relativna stvar u A2 ligi. Ja ću zahtevati od momaka da se dostojanstveno bore i igraju meč od početka do kraja, a ne da stanu ukoliko počnemo da gubimo, rekao je trener Naisa Marko Blagojević.

Ekipa iz Šibenika se nakon deset kola nalazi na drugoj poziciji na tabeli. Ipak to ne obeshrabruje igrače sa Čaira, koji se nadaju da mogu do pozitivnog rezultat.

Sve što je bilo do sada ostavljamo iza sebe, najbitnije je da se fokusiramo na naredne utakmice i pokušamo da pobošljamo učinak. Dobro smo upoznati sa ekipom Solarisa, u prvom susretu smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima i budemo dostojan rival. Oni će sada biti jači za nekoliko iskusnih igrača, ali se ja nadam da nam to neće predstavljati prepreku da popravimo utisak i upišemo pozitivan rezultat, ističe igrač Nišlija Matija Đurđević.