Protiv ŽAK-a za novu pobedu

zak

Sportsku 2014. godinu u Nišu zatvoriće igrači Naisa koji će u subotu 27. decembra  dočekati lidera tabele ŽAK iz Kikinde. Utakmica na Čairu počinje u 20h, a ulaz je slobodan.

Dvonedeljnu pauzu naš tim iskoristio je za učešće na turniru u Sofiji, na kome je osvojio drugo mesto i još bolje se pripremio za predstojeći meč. Igrači znaju šta mogu da očekuju od narednog protivnika, ali dodaju da idu na pobedu.

Oni su prvi trenutno, nisu bez razloga, dobar su tim. U našoj ekipi je dobro raspoloženje, spremni smo i idemo na pobedu. Ako odigramo kao što smo igrali protiv Banjice u druge dve četvrtine, možemo da se nadamo dobrom rezultatu i pobedi, rekao je igrač Uroš Vasić.

Saglasan sa Vasićem bio je i trener Marko Blagojević, koji ističe da tim mora da uđe u meč maksimalno spremno i motivisano od prvog minuta.

U odnosu na prošlu godinu ekipu ŽAK-a su napustili Kozarski, Dragić i još par pojedinaca iz Kikinde. Doveli su sedam−osam igrača. Pojedinac koji se trenutno ističe je bek koga su doveli iz Juga − Ivetić, koji je trenutno lider. Treba da obratimo pažnju i na centra Marčetu, Budurina, to su neki igrači koji su oslonac ove ekipe. Njih moramo da zatvorimo da bi ostvarili dobar rezultat. Takođe moramo da imamo pristup od prvog trena koji je nama trenutno problem, jer mi igramo dobro tek kada počnemo da gubimo. Moj zadatak jeste da spremim ekipu i motivišem da igra od prvog trenutka agresivno kao što smo igrali druge dve četvrtine protiv Banjice, koja je, po mom mišljenju, bolja ekipa od ŽAK-a. Prvenstveno školovanija i disciplinovanija. Ako uspemo da odigramo tako od prvog trena i ispoštujemo neke dogovore, mislim da ne bi trebalo da bude većih problema, zaključio je Blagojević.

Nais i Žak igraju tradicionalno dobre, neizvesne i uzbudljive mečeve. Kikinđani su prošle sezone na Čairu u poslednjim sekundama došli do izjednačenja − bilo je 8:8, dok su na domaćem terenu slavili sa 8:7.

Preostali parovi četvrtog kola:

Dunav – Zemun

Stari grad – Beograd

Banjica − Singidunum