Protiv Zemuna za nove bodove

nais - zak

U šestom kolu Prve A lige naš tim ugostiće ekipu Zemuna. Meč na Čairu zakazan je za subotu 24. januara u 20h, a ulaz je slobodan.

Nakon što su se izborili sa svim problemima i upisali prvu pobedu u gostima u novoj sezoni, naši igrači spremni su da upišu i drugu pobedu na svom bazenu. U taboru Naisa vlada dobro raspoloženje i svi ističu da daleko spremnije dočekuju subotnji meč od prethodnog i nadaju se pozitivnom rezultatu.

Sigurno je da nas očekuje jedan uzbudljiv meč, zato što smo mi ekipe približnog kvaliteta. Kao što znate, nakon dva kola ekipa Zemuna imala je šest bodova i maksimalan učinak, sad imaju blag pad forme. Oni su po sastavu možda i najstarija ekipa u ligi, individualno imaju par starijih igrača koji se izdvajaju. Ne igraju na kolektiv, već na neke individualne stvari. Međutim, smatram da sa ovim nivoom fizičke spreme na kome smo trenutno možemo da ostvarimo tri boda. Protiv njih treba da se nametne jak ritam, plivački prvenstveno. Ako budemo ušli u neki njihov sistem igre, kao što nam se desilo u druge dve četvrtine protiv ŽAK-a, da budemo na nekoj statici, onda smo već u problemu, ističe trener Marko Blagojević.

I pred ovaj meč trener muči muku sa starim-novim problemima oko igračkog kadra.

Još uvek vučemo repove od pre dve−tri nedelje kada je bilo hladno. Ima dosta još uvek rovitih momaka ili momaka koji su se razboleli ponovo, zbog pada imuniteta. Imamo nekih problema na treningu, jer nemamo dovoljnu brojnost da odradimo sve taktičke i tehničke stvari koje su nam neophodne kao pripreme za utakmicu protiv Zemuna. Svakako da je taj zdravstveni bilten bolji nego što je bio pre nedelju dana, a za pre dve nedelje nećemo ni da pričamo, zaključio je on.

Važna pobeda nad ekipom Beograda u gostima dala je krila našim vaterpolistima, koji u dobrom raspoloženju dočekuju prvi meč pred svojim navijačima u novoj godini.

Spremni smo za ovaj meč, atmosfera u ekipi je na visokom nivou i svi smo maksimalno motivisni. Mislim da uz podršku navijača možem da ostvarimo drugu pobedu kod kuće, upišemo nova tri boda i polako se penjemo ka vrhu tabele. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i pruži nam neophodnu podršku, rekao je igrač Uroš Jovanović.

Posle pet kola Nais se nalazi na četvrtoj poziciji sa sedam bodova.  Beograđani su šesti sa šest bodova.