Prva pobeda u gostima u novoj sezoni

Nosovic - Beograd

Naš tim savladao je u petom kolu Prve A lige ekipu Beograda. Meč na Tašmajdanu završen je rezultatom 6:11 (1:3, 2:4, 3:3, 0:1).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Predrag Nosović, sa pet pogodaka, dok je sa 14 odbrana konstantno dobar na golu bio Igor Lazić. 

Hladna voda i loši uslovi za rad nisu sprečili igrače Naisa da upišu prve bodove na strani u ovoj sezoni. Utakmicu na Tašmajdanu obeležio je veliki broj isključenja koja su zaradili igrači Naisa, na sreću gostujućeg tima, to nije mnogo uticalo na konačan rezultat.

Početak meča obeležili su pokušaji na obe strane. Beograd nije iskoristio nekoliko igrača više i prvi napad. Nais je  pokušao da preko Miloševića povede, međutim, njegov šut je izblokiran, a zatim je i Milić pogodio okvir gola. Konačno, posle nekoliko pokušaja kapiten Šilj postiže prvi pogodak, a fantastičnim golom Vasić uvećava vođstvo na 2:0. Beograd do prvog gola dolazi krajem prve deonice, pogodio je Ilić. Nais je na to odgovorio golom Nosovića. Da je znatno bolji, niški tim je pokazao i u drugoj deonici i golovima, na ovom meču odličnog Nosovića, Milića i Jovanovića dolaze do velikih +4. Imali su prilike naši igrači da postignu još nekoliko golova, međutim, nisu ih ikoristili. Nosović je bezuspešno pokušao da lobuje golmana Stankovića, dok je Kostić pogodio okvir gola. Sa druge strane, Beograd je prvi put iskoristio igrača više i postigao drugi pogodak. Treći gol domaći postižu sa dva igrača više. Ostali šutevi beogradskog tima završavali su ili pored gola ili u rukama golmana Lazića.

Treća deonica bila je jedini period igre koji je doneo neku neizvesnost. Opuštanje u redovima Naisa ili nešto bolja igra Beograda nakon pauze rezultirala je nerešenim rezultatom. Serijom od 3:1, domaći dolaze do na samo dva gola zaostatka. To nije unelo pometnju u redove gostujućeg tima, nakon dobre akcije Uroš Jovanović drugim pogotkom na meču vraća svoj tim na +3, dok Šilj pogađa za 10:6. Poslednja četvrtina pripala je niškom timu, a jedini pogodak delo je petostrukog strelca Nosovića. Dobar period igre ekipe Beograda nije dugo trajao pa je publika na Tašmajdanu od sredine treće četvrtine mogla da uživa samo u pogocima protivničkog tima, koji je na kraju zasluženo slavio.

U preostalim mečevima petog kola za vikend se sastaju: ŽAK − Banjica, Zemun − Stari grad i Singidunum − Dunav. Ekipa Naisa će u šestom kolu na Čairu ugostiti ekipu Zemuna.

Beograd − Nais 6:11 (1:3, 2:4, 3:3, 0:1)

Beograd, bazen Tašmajdan;

Peterci: Beograd 1(1), Nais -;

Igrač više: Beograd 17 (3), Nais 8 (3);

Dva igrača više: Beograd 1(1), Nais -;

Sudije: Ivan Raković (Beograd) / Vuk Milović (Kraljevo);

NAIS: Igor Lazić 14 odbrana, Bogdan Kostić, Boris Đerđinović, Miljan Milić 1, Predrag Nosović 5, Uroš Jovanović 2, Tihomir Živić, Matija Đurđević, Alen Omerović, Nemanja Šilj 2, Uroš Vasić 1, Dragan Milošević, Dejan Ilić, Miloš Popović;

BEOGRAD: Aleksa Stanković 3 odbrane, Denis Šaban, Uroš Vuković 3, Nemanja Ilić 1, Stefan Jovanović, Đorđe Stanić, Luka Stefanović, Robert Juhas, Neven Ćirković, Ognjen Antanasković, Filip Tasić, Aleksandar Marković, Rastko Radosavljević, Petar Leontijević.