Reprezetnacija Srbije ponovo na Čairu

Nikola Radjen

Nišlije će imati priliku da isprate našu najbolju vaterpolo selekciju na Svetsko prvenstvo koje će od 27. jula do 8. avgusta biti održano u Kazanju.

Naime, grad Niš i Vaterpolo klub Nais biće domaćini turnira koji će biti organizovan od 15. do 18. jula. Turnir bi trebao da okupi osam ekipa, a za sada su poznata sedam imena. Pored Srbije, učestvovaće i ekipe Hrvatske, Crne Gore, Grčke, Rumunije, Nemačke i Španije. Ime osmog učesnika znaće se naknadno, za sada se spominju reprezentacije Mađarske i Italije.

Predsednik Vaterpolo kluba Nais Milan Krstić istakako je da su Niš i njegov klub ponovo dobili veliku čast da ugoste najbolju i najtrofejniju srpsku reprezentaciju.

Veoma smo počastvovani što ćemo moći da još jednom ugostimo našu reprezentaciju. Drago mi je što su momci izrazili veliku želju da ponovo zaigraju pred Nišlijama. Pored toga naši sugrađani imaće priliku da uživaju u nadmetanjima najboljih selekcija današnjice. Ono što je nama sada potrebno jeste podrška Grada, koji bi trebao da iz budžeta izdvoji oko milion dinara za uspešnu organizaciju ovog spektakla, rekao je Krstić.

Zvanični organizator turnira je Vaterpolo savez Srbije, dok će Vaterpolo klub Nais biti tehnički organizator.