Sava Ranđelović: Atmosfera na bazenu izvanredna

1 tribineSrbija je u drugom kolu Svetske lige savladala Crnu Goru, a Čair je ostao neosvojena tvrđava. Posle rezultata 7:4, bili su zadovoljni u obe reprezentacije.

Crna Gora je Crna Gora, imaju tradiciju. Mislim da je ovo jedna izuzetno fizički teška utakmica. Videlo se da su igrači izmučeni klupskom sezonom. Mnogo utakmica od septembra, kalendarski teška godina. Mislim da je publika uživala u dobrom vaterpolu, ali isto tako mislim da rezultat nije realan. Crna Gora je dosta pokazala, mi smo u trećoj i četvrtoj četvrtini promenili odbranu, tako da smo ih na neki način puštali da dođu do izražaja. Čestitam i jednim, i drugima, ali i publici. Lep završetak za reprezentativnu sezonu, istakao je selektor Srbije Dejan Savić.

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković zadovoljan je pristupom svog tima.

Teško je biti zadovoljan posle poraza, ali imali smo jedan dobar pristup. Ne zameram ništa mojim igračima. Imali smo priliku u prvoj četvrtini na 0:0, da možda drugačije otvorimo utakmicu, možda bi na kraju rezultat bio povoljniji za nas. Odbrana nas je držala protiv ekipe koja ima najbolje napadačko odružje. Posle ovakog meča možemo biti samo na dobitku.

Rođeni Nišlija Sava Ranđelović posle meča nije krio oduševljenje pobedom, ali i ambijentom na Čairu.

Imali smo izuzetno tešku godinu, tri takmičenja, klupska sezona u teškom ritmu. Onda je došla ova utakmica pred punim tribinama. Zahvalio bih se ljudima koji su došli da nas podrže u velikom broju. Atmosfera je bila izvanredna na bazenu. Fizički su obe ekipe bile spremne, bilo je teško, ali smo od početka do kraja kontrolisali utakmicu.

Jedan od iskusnijih gostujućih reprezenatativaca Aleksanda Ivović, na kraju je imao samo reči hvale za Srbiju, ali je istakao i zadovoljstvo zbog borbe njegovog tima.

U odnosu na prethodna takmičenje, odnosno na Evropsko prvenstvo u Beogradu, ovo je dosta izmenjen sastav. Samo nas četvoro je mislim igralo tada. Za nas je ovo povoljan rezultat, iako smo poraženi. Igrali smo protiv jedne reprezentacije koja je u poslednjih sedam – osam godina sigurno ispisala istoriju ovog sporta. I ovo je jedna od najboljih generacija u vaterpolu. Nedostatak kvaliteta jedino je bilo moguće nadomestiti sa borbenošću. Bila je ovo izuzetno teška utakmica.