Sava Ranđelović – olimpijski šampion sa Čaira

sava 5

Srpski delfini novi su olimpijski šampioni.

Vaterpolisti Srbije savldali su u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru ekipu Hrvatske. Delfini su održali lekciju protivnicima i sa 11:7 osvojili dugo očekivano zlato i jedinu medalju koja nedostaje ovoj generaciji

Zlatnom medaljom se u Riju okitio i rođeni Nišlija Sava Ranđelović.

Ranđelović je rođen 17. jula 1993 u Nišu, gde je i započeo svoju igračku karijeru sa sedam godina. Ponikao je u Vaterpolo klubu Niš, gde je proveo deset godina. Nakon toga je igrao za ŽAK iz Kikinde i Crvenu zvezdu. Sa beogradskim klubom osvojio je šest titula. U sezonama 2012/13 i 2013/14 osvojio je titulu državnog prvaka i Kup Srbije. Sa Zvezdom je osvojio i Evroligu (2012/2013) i Super Kup Evrope (2013). Poslednja stanica u nizu stasitog Nišlije je ekipa Breše za koju nastupa od 2015. godine.

sava 3

Kada je reprezentativna karijera u pitanju nastupao je za sve mlađe selekcije Srbije, a sa juniorima je u Francuskoj 2012. godine osvojio bronzanu medalju. Odličnim partijama zaradio je i poziv u A selekciju, za koju je debitovao 2013. godine.

Prvom zlatnom medeljom za nacionali tim okitio se u Dubaiju, juna 2014. godine, kada je četa Dejana Savića osvojila Svetsku ligu. Usledilo je i najsjajnije odličje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Nedugo zatim osvojeno je zlato i na Svetskom kupu u Almatiju. Naredne, 2015. godine, Ranđelović je sa Srbijom osvojio zlato u Bergamu (Svetska liga) i Kazanju (Svetsko prvenstvo).

Sinoć u Riju Sava je osvojio osmo zlato za reprezentaciju Srbije, treće ove godine. Izabranici selektora Savića su početkom godine slavili na Evropskom prvenstvu u Beogradu, usledio je trijumf u Huižou (Svetska liga), a kruna je stavljena u Riju gde je osvojeno dugo očekivano zlato na Olimpijskim igrama.

Čestitamo Savi, ostalim zlatnim delfinima i stručnom štabu na osvojenom zlatu i želimo im još mnogo najsjajnijih odličja u budućnosti!