Savladan i Galeb iz Makarske

Vaterpolisti Naisa pobedili su Galeb iz Makarske na svom bazenu sa 13:9, u susretu šestog kola Regionalne A2  lige.

Niški tim je na taj način materijalizovao „brejk“ koji je pre sedam dana napravio u Splitu, a otpor Galeba slomio je boljom igrom u poslednje dve deonice, pošto je nakon 16 minuta  bilo nerešeno.

Galeb je u Niš stigao sa “skraćenim rosterom”, nedostajala su mu tri igrača i domaćin je to znao da kazni u drugom poluvremenu. Treba istaći i još jednu odličnu partiju golmana Igora Lazića, koji je čak 17 puta zaustavio udarce igračima Galeba.

Prvu četvrtinu bolje su otvorili gosti i na krilima opasnaog centra Borisa Popovića poveli sa 1:2. Nais je u finišu preokrenuo, pogađali su Aleksa Cvetković i Matija Milošević, pa je domaćin na prvu pauzu otišao sa vođstvom rezučtatom 3:2.

Druga četvrtina završena je istim rezultatom, ali u korist Galeba. Kaleb i Tonković su preokrenuli na 3:4, Nais se vratio u vođstvo preko Senje Stjepanovića i Tihomira Živića, koji su pogađali iz pozicionih napada, ali je Tonković još pogotkom iz na 36 sekundi pre kraja izjednačio na 5:5.

Nišlije su treću deonicu počele sa dva brza gola. Strelci su bili Živić i Radovan Latinović, za 7:5. Boris Popović je potom vratio Galeb na minus jedan, a onda je Nais imao još jedan nalet, pa su Ilja Točigin i Uroš Vasić odveli domaćina na plud tri (9:6). Luka Kaleb je pogotkom u poslednjim sekundama ovog perioda vratio nadu hrvatskoj ekipi smanjivši na 9:7.

Kada je Mihovil Marinović na pet i po minuta do kraja utakmica savladao Lazića za 9:8, nikome na tribinama bazena Čair nije bilo svejedno. Ipak, izabranici Jovana Serfimovića su na ovaj gol odgovorili serijom od 3:0 i tako stavili tačku na ovaj meč. Mrežu Galeba redom su pogađali Matija Milošević, Vasić i ruski centar Točigin za ubedljivih 12:8. U finišu susreta viđen je po jedan pogodak na obe strane. Strelac za Galeb bio je Popovića, a za Nais Vukašin Ganić posle sjajno isplivane kontre.

NAIS-GALEB 13:9 (3:2, 2:3, 4:2, 4:2)

Niš, 19. oktobra. Bazen Čair. Gledalaca: 150. Sudije: Jovančević (Srbija) Ranković-Krstonošić (Srbija). Igrač više: Nais 6 (5), Galeb 7 (2). Peterac: Galeb 1 (1).

NAIS: Lazić 17 odbrana, Točigin 2, Pavičić, Latinović 1, Lazić, M. Milošević 2, Cvetković 1, Kovačević, Živić 2, Ganić 1, Vasić 3, D. Milošević, Stojanović, Stjepanović 1.

GALEB: Matić 3 odbrane, Kaleb 2, Tonković 2, Kuzmanić, Sumić, Marinović 1, Rašić, Šarić, Glibo, Popović 4, Topić.