Serafimović ostaje trener Naisa

jovan serafimovic

Jovan Serafimović biće trener Vaterpolo kluba Nais i naredne sezone, pošto je dogovorio nastavak saradnje sa rukovodstvom ekipe iz Niša.

Nais će se naredne sezone takmičiti u Regiionalnoj A2 ligi, Superligi Srbije i Kupu Srbije.

Niški tim je pod vođstvom Serafimovića imao uspešnu sezonu. U Regionalnoj A2 ligi bio je peti, u Superligi šesti, dok je u Kupu Srbije stigao do polufinala.

Obavio sam razgovor sa čelnicima Naisa i na obostrano zadovoljstvo smo odlučili da nastavimo saradnju. Ja sam prezadovoljan uslovima koje ovde imam, a stekao sam utisak i da su oni zadovoljni mojim radom. Plan oko priprema za novu sezonu već postoji i ukoliko sve bude kako treba okupićemo se sredinom avgusta, mada postoji mogućnost i da počeno pripreme ranije, pošto će nova sezona u Regionalnoj A2 ligi najverovatnije početi polovinom septembra. Kako sada stvari stoje liga će se ponovo igrati po dvokružnom bod sistemu, kao pre dve godine, ali ta odluka još uvek nije doneta, a kada bude mi ćemo i odlučiti kada ćemo krenuti sa radom. Ambicije će nam isključivo zavisiti od budžeta. Ukoliko bude novca, a ima indicija da će ga biti, pokušaćemo da napravimo ekipu koja će se boriti za prvo mesto u Regionalnoj A2 ligi i plasman u A1 ligu, a ukoliko ga ne bude, plan je da oformimo sastav od niških vaterpolista. Igrači sa strane iz postojećeg tima žele da se oprobaju u inostranstvu, ali mi ćemo se truditi da zadržimo nosioce. U klubu sigurno ostaje centar Mickić, a u Nais će se vratiti Vasić iz kragujevačkog Radničkog i on bi mogao da bude ozbiljno pojačanje– rekao  je Serafimović, a potom se još jednom osvrnuo na prethodnu sezonu.

Kada se sve sabere i oduzme proteklu sezonu bih ocenio kao uspešnu, ako se uzme u obzir tim sa kojim sam raspolagao. Učinak u svim takmičenjima je bio dobar, tako da smo i ja i rukovodstvo kluba zadovoljni rezultatima, jer smo ostvarili postavljene ciljeve. Ako baš zađemo u detalje, moram da kažem da je na nekim mečevima moglo i bolje, doživeli smo nekoliko neočekivanih poraza, ali generalno moja ocena je pozitivna- jasan je Serafimović, koji je imao samo reči hvale za vreme provedeno u Nišu.

Bilo mi je prelepo na svim poljima. Niš je fin grad i za rad i za odmor i za provod, tako da sam se lako adaptirao. Nais je zdrav klub i zadovoljstvo je sarađivati sa ljudima koji u njemu rade. Meni je ipak najvažnije da su igrači prihvatili moj sistem rada koji liči na Partizanov i koji nimalo nije lak. Postavili smo čvrst temelj za budućnost, a ja verujem da su dobre igre i rezultati tek pred nama– završio je trener Naisa.

Predsednik niškog kluba Goran Živić istakao je da je zadovoljan je nastavkom saradnje sa Serafimovićem i najavio da šansa da Nišlije sledeće sezone zaigraju u Evropu još uvek postoji.

Serafimović je prošle sezone opravdao poverenje i drago mi je što ćemo nastaviti saradnju. Očekujem da oformimo kvalitetan sastav i uz dobar rad ostvarimo još bolje rezultate naredne sezone. Za sada ćemo sigurno nastupati u tri takmičenja, a prema nekim našim saznanjima ekipa Vojvodine koja je bila peta na tabeli i izborila LEN Kup ne želi da igra to takmičenje, što bi automatski otvorilo jedno mesto za Srbiju na koje bi uskočio Nais. Mi se trenutno ne bavimo time, ali ako se to dogodi bićemo spremni da se takmičimo u Len Kupu sredinom septembra- izjavio je Živić.