Spremni za početak sezone

Vaterpolisti Naisa privode kraju pripreme za novu sezonu u kojoj će se boriti na tri fronta – Regionalnoj A2 ligi, Superligi Srbije i Kupu Srbije.

Regionalna A2 liga startuje već u subotu , mesec dana ranije nego prošle godine. Kup Srbije će se igrati krajem novembra i u decembru, dok će se domaća Superliga odigrati na proleće 2020. godine.

Nais u prvom kolu Regionalne lige u subotu od 20 časova na bazenu Čair, uz besplatan ulaz,  dočekuje Primorje iz Rijeke.

Trener Naisa Jovan Serafimović optimista je pred početak nove sezone.

-Naš cilj je da ove sezone makar ponovimo prošlogodišnje rezultate, a svakako ćemo se truditi i da ih nadmašimo.  U Regionalnoj ligi želimo da posle prvog kruga takmičenja budemo u prvih šest ekipa na tabeli, u Kupu Srbije ćemo tražiti novi plasman na završni turnir, iako sada nećemo biti nosioci u četvrtfinalu zbog promene sistema takmičenja, dok ćemo u Superligi Srbije probati da napadnemo plej-of. Šest sedmica unazad smo žestoko radili, veoma sam zadovoljan pripremama, a jedini problem imali smo sa sparing mečevima, zbog toga što u okolini Niša nismo imali adekvatne protivnike, pa smo odigrali svega dve utakmice protiv ekipe Zemuna. Smatram da spremni ulazimo u Regionalnu ligu u kojoj nas već u prvom kolu očekuje težak ispit protiv Primorja, jer se radi o ekipi koja je ozbiljan kandidat za prvo mesto. I pored toga, mi igramo pred svojom publikom i tražićemo pobedu kako bi mirno otputovali na utakmicu drugog kola u Zadar– rekao je Serafimović.

Niški tim u sezonu ulazi sa dosta izmenjenim sastavom.  Ekipe su još na početku priprema pojačali prekaljeni internacionalac Radovan Latinović, povratnik Uroš Vasić,  juniorski reprezentativci Srbije Aleksa Cvetković i Vukašin Ganić, a pre sedam dana na bazen Čair je stigao ruski centar Ilja Dočigin.

Radi se o proverenom igraču. Ima 22 godine, igrao je za moskovski Dinamo, a mi smo preko nekih poznanstava bili upućeni u tu situaciju, reagovali smo na vreme i mislim da smo doveli jednog kvalitetnog igrača. Nama je centar bio neophodan pošto je iskusni Nemanja Šilj odlučio da ipak okonča karijeru, tako da smo uspeli da popunimo tu poziciju i što je još važnije da završimo svu neophodnu papirologiju, pa će Dočigin biti u sastavu protiv Primorja u subotu. Što se tiče ostalih novajlija, mogu da kažem da su odlično radili tokom priprema i da su se uklopili u naš sistem, ali ipak bih nam dao još malo vremena za uigravanje,  tako da pravi Nais može da se očekuje negde od sredine oktobra– završio je Serafimović.