Srbija dočekuje Španiju na Čairu

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Srpski vaterpolisti započinju odbranu titule u Svetskoj ligi u Nišu.

Grad Niš i Vaterpolo klub Nais biće domaćini reprezentaciji Srbije koja će u prvom kolu odmeriti snage sa ekipom Španije. Meč na Čairu zakazan je za 18. novembar.

Nišlije će ponovo imati priliku da pozdrave najbolje srpske vaterpoliste. Kako se naš grad već ranije dobro pokazao kao domaćin našim reprezentativcima, Vaterpolo savez Srbije odlučio je da naš tim prvu utakmicu ove godine u Svetskoj ligi odigra upravo na Čairu.

Predsednik Vaterpolo kluba Nais Milan Krstić istakao je da je vrlo počastvovan što će naš tim, pored grada, biti domaćin jedne ovakve manifestacije.

Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast što ćemo sa gradom biti domaćini našoj najboljoj reprezentaciji, aktuelnim evropskim šampionima, šampionima Svetske lige i osvajačima FINA kupa proteklog leta. Poznato je da Nišlije uvek dobro dočekaju naše sportiste, pa se nadamo da će tako biti i ovog puta. Vaterpolo klub Nais će se potruditi da najbolje moguće organizuje ovaj meč. Ponavljam, ovo je velika čast. Biti domaćin nacionalnom timu je, na neki način, i potvrda da se u našem klubu radi veoma dobro. Očekujemo dobar meč, atmosferu kakvu samo Nišlije mogu da naprave i pravi vaterpolo spektakl 18. novembra, rekao je Krstić.

Srbija i Španija su se 2010. godine u okviru trećeg kola Svetske lige sastale u Nišu. Tada je u veoma neizvesnoj utakmici slavio naš tim rezultatom 7:6 (0:1, 3:3, 3:0, 1:2).

Termin odigravanja meča biće naknadno objavljen.