Srbija savladala Crnu Goru

1 MIT 3484 3Pred krcatim tribinama niškog Čaira reprezentacija Srbije savldala je Crnu Goru u drugom kolu Svetske lige. Rezultat je bio 7:4 (2:0, 2:2, 2:1, 1:1).

Podmlađene, ali i borbene ajkule, ipak nisu mogle protiv srpskih delfina, koji su igrali u najjačem sastavu. Ono što je obeležilo meč je jako loša realizacija igrača više na obe strane.

Na pogodak na Čairu čekalo se četiri minuta kada je Filipović pogotkom podigao publiku na noge, a do odlaska na odmor precizan je bio je i Mitorović. Crnogorci nisu bilistali u napadu, ali je na golu odličan bio Lazović. Golom Ćuka domaći dolaze do 3:0. Gol gostiju čekao se čitavih 14. minuta, kada je iskusni Ivović zatresao mrežu Mitorivća. Nakon toga u strelce se upisuje i Drašković, koji smanjuje zaostatak na gol (3:2). Da se sa +2 ode na odmor pobrinuo se Aleksić.

1 MIT 3484 6

U nastavku meča na golu Srbije Mitrovića je zamenio Gojko Pjetlović. Četvrtinu po nepisanom pravilu ponovo otvaraju Srbi preko raspoloženog Aleksića. Seriju promašaja Crne Gore sa igračem više, pogotkom je prekinuo Marko Petković. U finišu treće četvrtine lopta je još jednom završila iza leđa fantastičnog Lazovića, koji ovoga puta nije uspeo da zaustavi Ćuka. Poslednja deonica završena je nerešenim rezultatom. Početkom 4/4, Aleksić se po treći put upisao u stelce, a za goste je pogodak postigao kapiten Brguljan. U narednih pet minuta mreže su mirovale.

1 MIT 3484 5

Srbija – Crna Gora 7:4 (2:0, 2:2, 2:1, 1:1)

Bazen Čair;

Gledalaca:1300;

Sudije: Vlašić (Hrvatska)/Kun (Mađarska);

Igrač više: Srbija 8 (3), Crna Gora 6 (2).;

SRBIJA: G.Pijetlović, Lazić, Rašović, Ranđelović, Ćuk 2, D.Pijetlović, Ubović, Aleksić 3, Jakšić, Filipović 1, Prlainović, S.Mitrović 1, B.Mitrović;

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Banićević, Petković 1, Radović, Drašković 1, Ukropina, Ivović 1, Spaić, Popadić, Sarić, Kandić.