Sve spremno za početak Jadranske lige!

pobeda singidunum

Ono o čemu su igrači Naisa zajedno sa stručnim štabom i upravom sanjali u prethodne četiri godine u subotu će postati java. 

Vaterpolo klub Nais zaigraće u Jadranskoj ligi, a protivnik će mu biti ekipa Budve. Crnogorci su u prethodnom periodu igrali kvalifikacije za Ligu šampiona, gde su pokazali da se radi o izuzetno dobroj ekipi. Trener Naisa Marko Blagojević imao je samo reči hvale za narednog protivnika, ali je i pored svega dodao da njegov tim ne putuje sa belom zastavom.

Ekipa Budve gaji jedan izuzetno agresivan stil vaterpola, sa mnogo presinga i duela, odakle želi da dođe do lake završnice i brzih kontri. Mi nismo na tom fizičkom nivou na kome sam ja hteo da budemo, moraćemo da, bukvalno, spustimo loptu u vodu i polako da obaramo taj ritam. To je jedini način da mi igramo, protiv ekipe kakva je Budva, rekao je trener Marko Blagojević

Saglasan sa trenerom bio je i kapiten ekipe Nemanja Šilj, koji ističe da će uprkos svim problemima, ekipa pokušati da se izdigne iznad situacije i zabeleži pozitivan rezultat.

Atmosfera u ekipi je dobra. Nismo dovoljno spremni za neki jak ritam. Spremamo se, radimo jedan trening dnevno u Leskovcu, koliko možemo toliko uradimo za tih dva sata. Nadam se da će to biti dovoljno za predstojeće početne utakmice, posle ćemo polako ući u bolji ritam i formu i nadamo se dobrim rezultatima. Čuo sam da je ekipa Budve sastavljena od mladih momaka koji igraju u različitim reprezentativnim selekcijama Crne Gore i da su dugo godina zajedno. Očekuje nas stvarno teška borba, potrudićmo se, uradićemo ono što se od nas očekuje i nadamo se da će to biti dovoljno za povoljan rezultat, rekao je Šilj.

Meč prvog kola između Budve i Naisa na programu je u subotu od 19h.

U prvom kolu sastaju se još:

Primorac – Solaris;

Jadran – Kataro.

Ekipa Medveščaka je slobodna u prvom kolu, dok je Branik iz Maribora odustao od takmičenje.