Treća sreća! Nais naplatio dugove Valjevu!

Veljko Stanimirovic

Igrači Nais savladali su Valjevo u 13. kolu Prve A lige. Utakmica na Čairu završena je rezultatom 13:12 (2:3, 4:1, 3:3, 4:5).

Iz trećeg pokušaja niški tim je savladao Valjevo. Gosti su bolje ušli u meč i poveli sa pet metara, strelac je bio Rackov. Domaći su uzvratili preko Dragana Milioevića, ali su gosti preko Matovića i Stanića došli od 3:1. Nalet gostiju sprečio je Marko Pavičić koji u finišu prve deonice postiže drugi pogodak za Nais. Početak druge četvrtine obeležila je rezultatska klackalica, a vođstvo timova se naizmenično smenjivalo na semaforu. Prvo vođstvo na meču domaćima donosi Milić 5:4, par minuta kasnije isti igrač pogađa za +2.

Nošeni fantastičnom podrškom sa tribina, domaći igrači su i nakon odmora igrali odlično. Treću deonicu pogotkom otrava Lekić, ali gosti odmah uzvraćaju preko Nikole Radulovića. Prednost domaćih išla je i do tri pogotka, ali su izabranici Jovana Serafimovića uvek nekako nalazil put do mreže Lazića i zaostatak držali na dva gola. Neizvesnost na čairskom bazenu usledila je finišu. Nais je do sredine četvrte deonice igrao sjajno. Golovima Milića i Šilja domaći, na oduševljenje mnogobrojne publike, dolaze do najveće prednosti na meču +4 (12:8). Seriju izabranika Predraga Kikinđanina prekida Rackov, ali je odmah sa druge strane precizan bio i Pavičić. U poslednja dva minuta viđena je prava drama na bazenu. Valjevo je serijom od 4:0 došlo do gola zaostatka, tri puta uzastopno u strelce se upisao Rackov i jednom Nikola Radulovica. Imali su gosti i petarac u završnici, ali je golman Igor Lazić odbranio šut Rackova.

Najefikasniji kod domaćih bio je Miljan Milić sa tri pogotka, kod gostiju se pet puta u strelce upisao Ivan Rackov. Golman domaći upisao je 13 odbrana, od čega jedan peterac.

U sledećem, 14. kolu Prve A lige, Nais gostuje ekipi Zemuna.

Nais – Valjevo Gorenje 13:12 (2:3,4:1,3:3,4:5)

Bazen Čair;

Gledalaca:500;

Sudije: Andreja Stanojević (Jagodina)/ Goran Jovančević (Vrnjačka banja);

Igrač više: Nais 9 (4), Valjevo Gorenje 9 (3);

Peterci: Nais 1(1); Valjevo Gorenje 3(2);

NAIS: Lazić 12 odbrana + peterac, Stanimirović 1, Pavičić 2, Milić 3(1), Omerović 1,M. Milošević, Živić 1, Đurđević 1, Stevanović, Šilj 2, Lekić 1, D. Milošević 1, Stoiljković, Đorđević;

VALJEVO: Spasojevic, Arsenović, Stanic 1, Marković 1, N.Radulović 2, Rackov 5(2), Matovic 1, Gligorijević , Dan, Djordjević 1,O.Radulovic 1.