Trijumfalno kroz Zadar

Vaterpolisti Naisa savladali su Zadar u gostima sa 17:13, u susretu drugog kola Regionalne A2 lige.

Izabranici  Jovana Serafimovića odigrali su odličan meč u Hrvatskoj, bili su u prednosti sve vreme i potpuno zasluženo osvojili tri boda na neugodnom gostovanju, čime su anulirali poraz od riječkog Primorja u prvom kolu.

Duel u Zadru je na najbolji mogući način prikazao uticaj novih pravila na igru i rezultat, a Nišlije su se u mnoštvu peteraca i isključenja bolje snašle i upisale značajan trijumf.

Prvu četvrtinu Nais je dobio sa 4:3. Gosti su uspevali da povedu, Zadar se vraćao, a da će biti veliko pojačanje u nastavku sezone pokazao je centar Nišlija Aleksa Cvetković, koji je u ovom period postigao dva gola. Osim njega mrežu Zadra su pogađali Stjepanović i Vasić, dok si pogotke za domaće u prvoh osam minuta dali Vrbnjak i dva puta Vukojević.

Niški tim je ovaj susret u svoju korist prelomio u neverovatno efikasnoj drugoj deonici, koju je rešio u svoju korist rezultatom 7:5. Tihomir Živić i Matija Milošević su brzim pogocima odveli Nais na plus tri (3:6) i tu prednost su Nišlije brzom i efikanom igrom uspele da sačuvaju do odlaska na veliki odmor. Raspoloženi Uroš Vasić je u ovoj četvrtini tri puta pogađao mrežu Zadra, a u listu strelaca upisao se i Radovan Latinović, koji je dva puta matirao golmana Zadra. Prvi put iz pozicionog napada, a drugi iz akcije sa igračem više. Dva gola za Zadrane u ovoj deonici dali su Jovančević i Jajčinović, a Lazića je savladao i Roko Jurišić.

Treća četvrtina završena je rezultatom 3:3, a Nais je u ovih osam minuta i pored naleta domaćina, koji je u jednom momentu prišao na 10:11, uspeo da sačuva stečenu prednost iz prvog poluvremena.  Matija Milošević sa dva gola i Senja Stjepanović su uveli Nišlije u mirnu luku, a Zadar je pretio pogocima Vrbnjaka i Jovančevića.

Poslednji period su golovima otvorili Latinović i Matija Milošević za ubeljivih 11:16 i tada je bilo jasno da bodovi definitivno putuju u Niš. Do kraja su golove za domaće postigli Škaro i Magaš, dok je tačku na i stavio Vukašin Ganić iz peterca na 44 sekunde pre kraja, za konačnih 13:17.

ZADAR-NAIS 13:17 (3:4, 5:7, 3:3, 2:3)

Zadar, 28. septembra. Sudije: Marko Matijević (Hrvatska), Nenad Golijanin (Srbija). Igrač više: Zadar 8 (5), Nais 8 (5). Peterci: Zadar 3 (2), Nais 3 (3).

ZADAR: Vukojević 8 odbrana, Jakupović, Martinović, Jajčinović 2, Čačić 1, Jovančević 3, Donđivić, Škaro 1, Magaš 1, Stanić, Zelić 1, Jurišić 1, Zdrlić, Vrbnjak 3.

NAIS: Lazić 10 odbrana, Točigin, Pavičić, Latinović 3, Vujović, M. Milošević 4, Cvetković 2, Kovačević, Živić 1, Ganić 1, Vasić 4, D. Milošević, Stojanović, Stjepanović 2.