Ubedljiva pobeda protiv Vojvodine

1 nais - vosaNajzrelija igra od početka sezone donela je vaterpolistima Naisa ubedljivu pobedu protiv favorizovane Vojvodine.

Duel na Čairu završen je rezultatom 8:3(2:1, 0:0, 2:1, 4:1).

Mrežu Novosađana načeo je Bolović, ali su gosti ubrzo izjednačili preko kapitena Ćuka koji koristi igrača više. Za novo vođstvo domaćih po drugi put zaslužan je bio Bolović. Pokušali su gosti da dođu do gola, ali je čuvar mreže Lazić spustio zavesu na gol i vezao tri odbrane. Šutirali su redom Rogač, Šulc, Prekogačić, ali bezuspešno. Napadali su i domaći, međutim nisu uspeli da savladaju Filipovića. Prvo je izblokiran Bolović, a zatim je golman gostiju osujetio pokušaje Ivetića. Drugu deonicu odbranama je obeležio Lazić, ali je zatajio napad. Pred odlazak na odmor domaći su ostali bez trenera Vasilovskog koji je dobio crveni karton.

Vaterpolo Nais Vojvodina 0

U nastavku ništa nova. Golmani obe ekipe su bili na visini zadatka, ali je ˶škripalo˝ u napadu Konačno posle 18 minuta postignut je pogodak, +2 (3:1) domaćem timu donosi Pavičić. Ubrzo je i Vojvodina došla do gola, precizan je bio Ćuk. Do kraja treće četvrtine Bolović je ponovo nadmudrio Filipović. Poslednji kvartal protekao je u potpunoj dominaciji domaćih. Perfektnu odbranu, sada je ispratio i dobar napad. Mrežu novosadskog tima redom su pogađali Mitrović, Dragan Milošević i Bolović za erupciju oduševljenja na ispunjenim trbinama. Čast gostiju čuva kapiten Ćuk koji sa pet metara prekida odličnu seriju Naisa. Tačku na izvanrednu pobedu, prvencem u Jadranskoj ligi, stavio je mladi Mateja Đorđević.

Nais je do pobede predvodio Marko Bolović sa četiri pogotka, odličan na golu bio je Lazić sa dvadeset odbrana.

Naisu je ovo treća vezana pobeda u 2018. godini. Već sledećeg vikenda pred niškim timom je novi izazov kada na Čair dolazi ekipa Solarisa iz Šibenika.

Nais – Vojvodina 8:3 (2:1, 0:0, 2:1, 4:1)

Niš, bazen Čair;

Gledalaca: 400;

Sudije: Vojin Putniković/ Nenad Golijanin;

Igrač više: Nais 10 (5), Vojvodina 8 (1);

Peterci: Vojvodina 1 (1);

NAIS: Lazić 20 odbrana, Mitrović 1, Pavičić 1, Ivetić, Dimitrijević, D. Milošević 1, Kovačević, Đurđević, Živić, Šilj, Bolović 4, M. Milošević, Stoiljković, Đorđević 1;

VOJVODINA: Filipović 7 odbrana, Čabrilo, Vasin, Tintor, Mitrović, Prekogačić, Ćuk 3 (1), Ćatović, Rogač , Šulc, Vasić, Marčeta, Ristić, Tubić.