Ubedljivom pobedom do druge pozicije

Nemanja Silj 2015

Pobedom u derbi susretu devetog kola Nais je došao do druge pozicije na tabeli. Niš tim je na Čairu savladao ekipu Starog grada sa 11:6 (4:2, 3:0, 1:2, 3:2).

Domaće su do pobede predvodili odlični Nemanja Šilj, sa četiri pogotka, Uroš Vasić, sa dva, i golman Igor Lazić sa 16 odbrana.

Nišlije su, lakše nego što se očekivalo, savaldale ekipu Starog grada. Odlična igra u odbrani, smirenost i, pre svega, poboljšanje realizacije igrača više, omogućile su Naisu da upiše nova tri boda. Sa druge strane, tim iz Beograda nije mnogo prikazao na Čairu. Bezidejnost u napadu i jako loša realizacija igrača više onemogućile su da Stari grad zadrži drugu poziciju. Izabranici Zorana Mijalkovskog propustili su mnogo prilika sa igračem više, Beograđani su nekoliko puta imali i dva igrača više u bazenu, ali ni to nisu iskoristili pa je poraz bio neizbežan.

Domaći tim ušao je u meč čvrsto i samouvereno. Serijom od 4:0, Nais je pokazao da želi pobedu i revanš za poraz u Beogradu. Golovi su se ređali kao na traci, tresli su mrežu Kukića redom Šilj, Đurđević, Matija Milošević. Tek krajem prve četvrtine, gosti su preko Rudića došli do gola, usledio je pogodak Alijagića za rezultatski priključak. Drugi deo igre protekao je u znaku Nišlija. Golom Pavičića Nais odlazi na +3. Usledili su novi pokušaji Beograđana da rezultatski ugroze protivnike, ali bezuspešno. Nepreciznost i odličan Lazić na golu sprečili su ih u tome. Sa druge strane, sigurni su bili Šilj i Vasić, koji omogućavaju svom timu da na odmor ode sa velikih pet poena prednosti.

Treća četvrtina je najneefikasnjiji period u igri izabranika Marka Blagojevića. Ovu deonicu pogotkom otvara Alijagić, međutim, Nais odmah uzvraća preko Stanimirovića. Usledio je period u kome ni jedan ni drugi tim nisu uspeli da postignu pogodak. Da Beograđani jednu četvrtinu reše u svoju korist, potrudio se Marko Đorđević, koji je postigao fantastičan pogodak. Đorđević se vešto izmakako svom čuvaru Miloševiću i iz okreta poentirao. Stari grad ipak nije mogao više od toga. Poslednja deonica, pripala je, kao i prve dve, niškom timu. Mrežu Kukića zatresli su Nosović, Šilj i Vasić. Sa druge strane, dvostruki strelac bio je kapiten Miloš Popović, koji je tako uspeo da ublaži poraz svog tima.

Nakon devetog kola, Nais zauzima drugo mesto na tabeli, slede ga ekipe Starog grada i ŽAK-a. Prva je ekipa Banjica.

Nais − Stari grad 11:6 (4:2, 3:0, 1:2, 3:2)

Niš, bazen Čair;

Gledalaca: 150;

Igrač više: Nais 6 (3); Stari grad 12 (1);

Sudije: Andreja Stanojević / Dario Balažević;

NAIS: Igor Lazić 16 odbrana, Bogdan Kostić, Marko Pavičić 1, Miljan Milić, Predrag Nosović 1, Matija Milošević 1, Tihomir Živić, Matija Đurđević 1, Veljko Stanimirović 1, Nemanja Šilj 4, Uroš Vasić 2, Dragan Milošević, Dejan Ilić, Miloš Popović.

STARI GRAD: Bojan Kukić 6 odbrana, Stefan Ilić, Aleksandar Mitrović, Miloš Popović 2, Marko Rudić 1, Arsenije Ćujić, Edi Alijagić 2, Nemanja Čivović, Vladimir Cvetić, Marko Đorđević 1, Andrija Mijailović, Bogdan Filipović, Stefan Kovačević, Srđan Čučković.