Vaterpolistkinjama Zvezde trofej Kupa Srbije

KUP z

Vaterpolistkinje Crvene zvezde odbranile su titulu Kupa Srbije pošto su u finalu bile bolje od ekipe Vračara sa 12:8 (4:0,3:2,4:1,1:5).

Igračice Zvezde su bolje otvorile utakmicu i prva dva dela igre rešile u svoju korist sa +5 (7:2). I u nastavku izabranice Dragane Ivković su igrale u istom ritmu. Do opuštanja u redovima crveno-belih došlo je u poslednjoj deonici, koju je Vračar ubedljivo “dobio” sa 5:1. Ipak to je bilo dovljno tek da se ublaži poraž.

Lepo smo otvorile utakmicu, devojke su baš jako krenule, posustale su tek u finišu. Mislim da je i umor negde došao i kako se bližio kraj tako je slabio intezitet igre. Mogu da kažem da sam zadovoljna jer je praktično cela prva postava, sem jedne igračic,e naustila klub. Znači dosta je mlada ekipa u pitanju, naš prvi centar je devojčica 2002, godište. Uspeli smo da i nakon smene generacije ostanemo u vrhu to je dokaz da radimo kako treba i da imamo budućnost. Radi se ozbiljno, nadam se da ćemo i u prvenstvu odbraniti titulu i nastaviti pobednički niz, istakala je Dragana Ivković, trener vaterpolistkinja Crvene zvezde.

Trener Vračara Igor Jović istakao je nakon meča da je pobedu “odneo” bolji tim.

Želeo bih da se zahvalim Nišu na sjajno organizovanom finalu. Mi nemamo priliku da putujemo često većina ekipa je iz Beograda. Želim da čestitam Crvenoj zvezdi misli da je bila bolja. Mi već tri četiri godine igramo finala, između nas nema nikakvih tajni. On su u ovom trenutku zaista bile bolje, mi smo se malo uplašili, mlada smo ekipa, kasno smo krenuli i bolji protivnik je večeras dobio.

Crvena zvezda – Vračar 12:8 (4:0,3:2,4:1,1:5)
Bazen Čair;
Gledalaca 400;
Sudije: Goran Jovančević/Vuk Milović;
Isključenja: Crvena zvezda 8, Vračar 10;
Crvena zvezda: Lazić,Maksimović, Djukić, Ćorović 3, Josifović 1, Rudić 1, Radojčić, Novaković 1, Kaplarević, Damnjanović 5, Ilić, Jakovljević 1, Zgonjanin, Lazić;
Vračar: Petrović, Popov, Plećaš 1, Milićević, Pešterić, Mikić, Gluščević 1, Milićević, Markov 3, Mandić, MIladinović 2, Teodorović, Trmčić, Nastić 1.

FOTO: DIMITRIJE NIKOLIĆ