Počele pripreme za Superligu

pripremePripreme za predstojeću sezonu u Superiligi su počele. Takmičenje u najjačoj ligi na svetu počinje 16. oktobra.

Nakon odlične sezone u Prvoj B ligi, a kasnije i dobrih partija u baražnim mečevima, niški Nais sada očekuje i debi u Prvoj A ligi.

Krenuli smo sa pripremama 15. avgusta. Ovo su sve neki uvodni treninzi. Od sledeće nedelje nas čekaju bazične pripreme koje ćemo mi odraditi ovde, iz prostog razloga što smo limitirani sredstvima. Naravno da bi bilo bolje da odemo negde na stranu, ali kako je − tako je, mi smo se adaptirali. Radimo sistemski, stvaramo ekipu za neki duži period, nama je prioritet u ovoj sezoni da, ako je moguće, spokojno dočekamo kraj sezone, odnosno to šesto mesto. Sve preko toga bi po mom mišljenju bio ogroman uspeh. Cilj je da ostanemo superligaši u toj prvoj sezoni, rekao je trener Marko Blagojević.

Tim sa „Čaira“ će u novu sezonu biti bogatiji za golmana Igora Lazića, koji je došao iz kragujevačkog Radničkog i igrače Nemanju Milijanovića iz ŽAK-a i Zlatka Rakonjca, koji je stigao iz Holandije.

U odnosu na prošlu godinu napustili su nas Živko Bodražić, Mihajlo Manić, Uroš Baltić i Marko Sadiković. Manić je prestao da se bavi vaterpolom, Živko je otišao u penziju, Sadiković je otišao u Ameriku, a za Baltića se očekuje da će igrati sa Rasinom Prvu B ligu. U odnosu na njih našli smo adekvatne zamene, po mom mišljenju, kvalitetnije igrače u odnosu na njih.

Ekipa će do početka sezone trenirati u Nišu. Još uvek se ne zna sa kim će Nais odigrati pripremne mečeve, ali je trener Naisa naglasio da bi to mogle biti ekipe iz Vojvodine i Beograda.

Počećemo sa sparinzima za tri nedelje. Moj cilj je da minimum deset mečeva odradimo, pa tek nakon toga da uđemo u ligu. Imamo evidentan problem ovde na jugu, pošto smo mi jedini klub koji igra taj vaterpolo na nekom višem nivou, da nađemo adekvatan sparing, zaključio je Blagojević.

„Bombarder“ iz bazena i sigurno jedan od omiljenih igrača niške publike, kapiten Nemanja Šilj istakao je da očekuje još jednu kvalitetnu sezonu na „Čairu“.

Početak je bio dosta težak, uvodimo se polako u trening, stigla su i pojačanja, ti momci su igrali letnju ligu i oni su već u treningu. Ja se nadam dobrim partijama i ove sezone, kao što je bilo i prošle, s tim što su sada stvarno ozbiljniji protivnici. Nadamo se, kao što je i trener rekao, šestom mestu i opstanku u ligi. Pa sad, ako nas posluže sreća i znanje, možda budemo i peti ili četvrti, pa uđemo u LEN kup, kazao je on.

Nais će i ove godine biti jedan od najmlađih timova u ligi, pa tako i manjak superligaškog iskustva kod mladih igrača može predstavljati problem za tim. Novi čuvar mreže Igor Lazić ističe da će se stariji igrači potruditi da budu oslonac mlađim kolegama.

Igrao sam ovde dve sezone zaredom, kada se klub zvao Niš. Ovo je grad koji volim, vrlo dobro se osećam ovde, imam dosta prijatelja. Drago mi je što sam se vratio da pomognem ovoj mladoj ekipi, koliko svojim iskustvom, toliko i igranjem. Imamo zajednički cilj − to je opstanak i pokušaj nečeg više, što bi bio plus za ovu mladu ekipu, koja ima prostora za napredak, samo da smo strpljivi i da radimo sa njima mi malo stariji, a i treneri. Ja se nadam svemu dobrom i idemo u pobede, rekao je Lazić.