Zemunci odneli bodove sa Čaira

MILJAN

Vaterpolisti Naisa poraženi su u sedmom kolu Prve A lige od Zemuna. Utakmica na Čairu završena je rezultatom 8:10 (1:3,1:1,3:4,3:2).

Iako je igrao u dosta izmenjenom sastavu niški tim je uspeo da pruži dostojan otpor rivalu. Itekako se osetilo neigranje iskusnih prvotimaca Šilja i Milošević, dok je Đorđe Lekić nastupio rovit.

Domaći su pogotkom Milića otvorili meč, a zatim su gosti preko Vasiljevića, Miškovića i Maksimovića preokrenuli rezultat. Domaći su u ovom delu igre propustili da realizuju nekoliko igrača i jedan peterac, te je rezultat po završetku prve četvrtine bio 1:3. Usledio je period igre u kome je publlika videla samo dva pogotka, precizni su bili Đurđević za niški i Tupuš za beogradski tim. Rezultat bi možda bio i drugačiji da je sreća bar malo pogledala niške igrače, koji su u više navrata pogađali okvir gola.

Izabranici Predraga Kikinđanina su se u nastavku trudili da uhvate rezultatski priključak, ali to im nije polazilo za rukom. Sa druge strane gostujući tim je sve vreme čuvao zalihu od dva-tri gola. Zemunci su u trećoj četvrtini prednost održavali mini serijama, koje su na kratko prekidali igrači domaćih Stevanović,Lekić i Živić. Iako su poslednju deonicu rešili u svoju korist sa 3:2, domaći su uspeli samo da ublaže poraz. Milić je još dva puta uspeo da savlada Tanovića, dok je tačku na meč sa Beograđanima stavio mladi Mladen Milošević.

Goste je do pobede predvodio kapiten Andrija Vasiljević sa četiri pogotka, sa jednim manje u Naisu se istakao Miljan Milić.

U osmom kolu Nišlije će ponovo igrati na Čairu, protivni će im biti ekipa Beograda.

NAIS – ZEMUN 8:10 (1:3,1:1,3:4,3:2)

Niš, bazen Čair;

Gledalaca: 200;

Sudije: Pavle Kiš/DarioBalažević;

Igrač više: Nais 9 (4), Zemun 12 (4);

Peterci: Nais 1 (0), Zemun;

NAIS:Lazić, Stanimirović, Pavičić, Milić 3,Omerović, Živić 1, Đurđević 1, Stanković, Đorđević, Lekić 1, Stojančić, Stoiljković, Milošević 1;

ZEMUN: Tanović, Kovačević 1, Đukić, Vasiljević 4, Mišković 2, Dragišić, Tupuš 1, Ćosović, Jovanović 1, Maksimović 1, Timotić, Relić, Marković, Perković.