Zlatko Rakonjac: Želimo da dokažemo da nam je mesto u eliti

Zlaja2

Odlučujući meč za opstanak u Prvoj A ligi igrači Naisa odigraće u subotu od 20h na čairskom bazenu. Ulaz će biti besplatan. 

Standardni prvotimac i jedan od najefikasnijih u redovima Naisa Zlatko Rakonjac otkrio nam je svoja očekivanja od predstojeće majstorica i osvrnuo se na prethodna dva meča koja su završena posle peteraca.

Nama je TENT bio jedna velika nepoznanica nismo mogli da se adekvatno pripremamo za njih, imali smo samo jedan snimak njihove utakmice gde nisu bili kompletni. Nismo mogli da znamo šta možemo da očekujemo od njih. Oni su dosta promenili svoj način igre zato što im taj prvi centar nije bio tu jer inače akcije idu preko njega. U ovom slučaju on nije bio tu i imali su drugačiji raspored kretanja, mnogo više kombinacija u napadu, za koje mi nismo bili spremni i nismo se snašli, pogotovo na njihovom igraču više.

Za mnoge je poraz došao pomalo neočekivano, šta se može uzeti kao mogući uzrok?

Nismo uspeli da budemo ti koji će da nametnu svoj ritam nego smo ušli u neki ritam koji njima odgovara. To su sporo plivanje, mnogo manji broj napada. . . Jednostavno celu utakmicu smo igrali kao u nekom transu, naročito kada smo čuli da dolaze nekompletni, pravo iz autobusa na utakmicu možda smo se previše opustili.

rakonjac1

Kako ste uspeli da se nakon poraza vratite i revanširate za poraz na Čairu?

Druga utakmica je bila nešto sasvim drugačije, igrali smo mnogo, mnogo bolje. Uspeli smo da napravimo brejk tamo, iako su oni odigrali možda jednu od najboljih utakmica u sezoni.Odigrali smo hrabro, srčano kao tim, što se očekuje od nas. Popravili smo neke segmente kao što je igrač više, igrač manje. Iskreno mislim da nismo zaslužili da ponovo igramo na peterce.Sreća nam je ponovo okrenula leđa, primili smo pogodak u poslednjim sekundama meča. Mislim da smo zaslužili da drugi meč dobijemo u regularnom delu. Eto dobili smo na peterce, koji su inače lutrija, tu ne radi ni znanje, ni koncentracije nego sreća, e tada nas je sreća pogledala.

U subotu Vas očekuje majstorica, šta očekujete?

Igramo protiv vrlo ozbiljne ekipe koja je pokazala da zna da igra vaterpolo. Ne mogu da kažem da očekujem sigurnu pobedu, očekujem neizvesan meč. Oni ne dolaze sa belom zastavicom, doćiće maksimalno spremni. Znaju šta da očekuju od nas, isto kao što mi znamo šta da očekujemo od njih. Dolaze u punom sastavu, ovog puta nema povređenih igrača. Biće neizvesno, ali nadam se da uz podršku naše publike možemo da završimo ovog puta bez peteraca. Neka se završi kako god samo da to ne budu peterci, svi igrači su rekli isto posle prethodnog meča. Preživljavati dva puta te peterce, pogotovo drugi put kada je bilo jedanaest rundi. Sada očekujem da na suvi kvalitet dobijemo taj meč.

Ko će imati veći motiv u subotu?

Kada sagledamo sve okolnosti mislim da mi treba da imamo veći motiv da ostanemo u ligi, iako će oni doći sa ogromnim motivom i ciljem da se plasiraju u Superligu. Kao mlađa ekipa uvek moramo da imamo veći motiv od ekipa koje su starije od nas. Mlađi momci imaju više želja i ambicija. Gledajući celu sezonu mislim da smo stvarno zaslužili da i bez ovog plej–auta ostanemo u ligi, još u regularnom delu sezone. Želimo zaista svima da dokažemo da nam je mesto u eliti.

tent nais

Kada se sagleda cele sezona, koliko je prvi meč sa ŽAK-om i nesrećno primljeni gol u poslednjoj sekundi meča, odredio tok sezone, uključujući prvi meč plej-auta sa TENT-om?

Ispada da je ta jedna lopta nam odredila sudbinu cele sezone. Poznavajući momke i poznavajući sebe ne mogu da kažem da nam je samopouzdanje palo. Bukvalno smo bili ubeđeni da smo bolji od tog ŽAKA i da ćemo možda uzeti bod Banjici ili Vojvodini, ali ne znam šta se desilo i zašto nismo našli način da uradimo to. Ispada da je ta lopta odbijena od bloka odredila tok sezone, zaključio je Rakonjac.