Zvezda opravdala ulogu favorita

MiljanceCrvena zvezda savladala je Nais u trećem kolu Regionalne A2 lige sa 9:6 (1:2, 2:1, 4:1, 2:2).

Vaterpolisti Naisa pružili su dostojan otpor favoritu za osvajnje lige. Utakmicu na Čairu obeležile su loša realizacija igrača više gostujućeg tima, odlična odbrana domaćih u većem delu meča i fantastična atmosfera na tribinama. Dobro je igrao Naisa u tri deonice. Sa druge strane Zvezda je znala da iskoristi loš period u igri Nišlija u trećoj deonici, kada je prelomila meč u svoju korist.

Početak meča obeležili su crveno – beli, koji su za tri minuta ispustili da realizuju čak tri igrača više. Odolevala je odbrana Nais, da bi Zvezda posle četiri minuta igre povela preko Tankosića. Nedugo zatim uzvratili su domaći preko Bolovića, usledio je i pogodak Mitrovića za vođstvo domaćih. U drugoj deonici, kao i u prvoj, viđena je izjednačena borba. Marko Radović doneo je gostima izjednačenje, ali je sa druge strane Đurđević bio precizan za novu prednost Nišlija. Do odlaska na odmora Beograđani su još jednom zatresli mrežu Lazića.

Odmor kao da je više prijao izabranicima Dejana Savića. Držali su se igrači Naisa do sredine treće deonice. Vođstvo beogradskom timu doneo je Stojanović, a Dimitrijević izjednačio na 4:4. Nakon toga usledio je period igre gostiju. Stojanović je ponovo pogodio za 4:5, a onda su precizni bili Ilić i Radović, za ozbiljno vođstvo Zvezde i tri gola prednosti. Pogotkom Milića počela je poslednja četvrtina, ali su crveno-beli uzvratili serijom od 2:0. Tačku na ovaj meč u finišu stavio je iskusni Petrović za konačnih 6:9.

Pobeda na Čairu bila je treća za vatepoliste Zvezde, dok Nais ima jednu pobedu i dva poraza. U narednom kolu obe ekipe igraju u gostima. Nišlije gostuju Kataru, a Beograđani Solarisu.

Nais – Crvena zvezda 6:9 (2:1, 1:2, 1:4, 2:2)

Niš, bazen Čair;

Gledalaca: 600;

Sudije: Vojin Putniković/ Pavle Kiš;

Igrač više: Nais 6(2), Crvena zvezda 10(1);

Peterci: Nais -, Crvena zvezda 1 (0);

NAIS: Lazić 16 odbrana, Mitrović 1, Pavičić, Milić 1, Dimitrijević 1, M. Milošević, Petrović 1, Đurđević 1, Živić, Šilj, Bolović 1, D. Milošević, Stoiljković, Stanković;

CRVENA ZVEZDA: Todorovski, Tankosić 1, Radović 2, Bursać, Šuberić, Ilić 1, Njegovan, Toholj, Nikolov 2, Tanasković, Stojanović 2, Asanović 1, Mišović, Ljubenović.